Resevaccinationer

Resevaccinationer

Resevaccination
Resevaccination

Vi reser som aldrig förr. Vi reser tidigare i livet. Vi reser oftare. Vi reser längre bort och är borta längre tid. Som pigga pensionärer vistas vi utomlands i långa perioder. Att resa vidgar våra vyer och ger oss många upplevelser. Vlg Vaccination ger dig råd och rekommendationer inför din resa.

Våra sjuksköterskor och läkare har resemedicinsk utbildning. Vi följer vad som händer i världen vad gäller infektioner och epidemier samt på rese-och vaccinmarknaden. Vilka vacciner du behöver beror på:

  • vart du ska resa
  • vad du ska göra
  • hur länge du ska vistas på resmålet
  • vad du tidigare är vaccinerad emot

Vaccin mot Hepatit A och B rekommenderas för resa till stora delar av världen. Vaccinet ges i 3 doser, 2 doser innan resan och 1 dos efter, och därefter har du skydd för kommande decenniers resor.

Att fylla på grundskyddet mot stelkramp, difteri och kikhosta rekommenderas om du inte gjort det på 20 år. Det finns drickvaccin mot kolera som också kan minska risken för turistdiarré. Vacciner mot tyfoid och japansk encefalit rekommenderas vid vistelser i vissa områden och särskilt om man är där en längre tid eller vid upprepade tillfällen. En del länder har krav på att du är vaccinerad mot Gula febern. För pilgrimer krävs meningokockvaccin.

Vlg Vaccination vet vad du, din familj eller vänner behöver!